maandag 17 april 2017

Risotto met roomsaus


Deze risotto is extra smeuïg door de roomsaus. Extra lekker dus!

Voor 4 (hongerige) personen:
  • 600 gram risotto
  • 180 gram gedroogde erwten
  • 25 gram gedroogde broccoli
  • 80 gram kaas
  • 100 gram pijnboompitten
  • gedroogde peterselie 
  • gedroogde citroenschil 
  • twee zakjes maggi roomsauspoeder 
  • beetje olie
Zet de erwten en broccoli vooraf in warm water in de week.

Breng in een fluitketel oid water aan de kook.

Verhit olie in een grote pan. Bak de risotto eventjes en roer goed, zodat alle korreltjes een beetje olie hebben. Giet er wat kokend water uit de fluitketel op. Voeg de erwten, de broccoli en de citroenschil toe. Roer goed door. Als het water is opgenomen giet je er nog wat water bij. En nog meer. Steeds een beetje erbij, totdat de rijst gaar is. Dan roer je het roomsauspoeder erdoor, voeg zonodig nog een scheutje water toe.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en serveer, samen met de kaas, over de risotto op de borden.

recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten