maandag 16 mei 2016

Vegetarische shepherd's pie uit een pan



Tijdens onze huttentocht in Wales hebben we gesmuld van deze vegetarische shepherd's pie uit een pan. Wij hadden hier genoeg aan en er was zelfs nog een portie over. Wanneer je op een zware tocht met grote eters, kun je de hoeveelheid aardappelpuree uitbreiden. Het is niet het allerlichtste recept, maar wel heel lekker met een goede bite!

Ingrediënten (voor 8 personen):
  • 6 zakjes aardappelpuree (wij hadden zakjes van 115 g)
  • tomatensauspoeder of tomatensoeppoeder, 70 g
  • 400 g rode linzen
  • 150 g cashewnoten
  • 70 g strooikaas
  • 100 g gedroogde groente (paprika, aubergine of tomaat kan allemaal; thuis alvast snijden is handig)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 laurierbladeren
  • 1 a 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 a 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 300 g fijne sojabrokken (te koop bij Ekoplaza).

Bereidingswijze:
1. Week de volgende ingrediënten gedurende minimaal 1 uur: linzen, gedroogde groente; bouillonblokje; kruiden; sojabrokken. Dit is optioneel maar verkort wel de kooktijd. Doe er zoveel water bij dat het 1 cm onder staat.
2. Breng dit aan de kook en doe het sauspoeder erbij (proef hoeveel je nodig hebt). Laat ongeveer 10 minuten pruttelen (dat is als het geweekt is) en zet dan bedekt van het vuur af om te laten nagaren.

3. Kook ondertussen water voor de aardappelpuree en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Serveer net als echte shepherd's pie: eerst een schep puree, dan een schep van het andere mengsel. Het oog wil tenslotte ook wat. Laat mensen het geheel daarna bestrooien met kaas en cashewnoten. Eet smakelijk!

Je laurierbladen kun je er voor het serveren nog uitvissen. Leuker (en praktischer) is om te zeggen dat je een wens mag doen als je er een vindt!

Recept van: Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten