vrijdag 13 mei 2016

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca wordt normaliter met ansjovis bereid, maar daar bestaat een verrassend goede vegetarische vervanger voor: nori-velletjes! Lekker pittig recept – voor wie van veel smaak houdt en geen bezwaar heeft tegen het sjouwen van 2 blikken tomaten. 
Ingrediƫnten voor vier personen (of voor vijf, als je wat extra pasta kookt):
  • 600 gram volkorenpasta of spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 3 velletjes nori (in stukjes gesnipperd, dit gaat het beste thuis met een schaar)
  • 1/2 verse rode peper of 1 gedroogde chilipeper (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes
  • 30 gram kappertjes
  • 50-80 gram zwarte, ontpitte olijven (bij voorkeur in stukjes, kun je kant en klaar zo kopen)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum of 1 flinke hand verse basilicum (fijn gesneden)
  • zakje Parmezaanse kaas (of een blokje Parmezaan waar je snippers van schaaft – dit is lekkerder, maar duurder)
Bereiding:
Breng de pasta aan de kook, laat 1 minuut doorkoken en doe de pan in een trui/slaapzak.
Verwarm de olijfolie en snijd de knoflook fijn.
Laat de knoflook, nori, peper, oregano en basilicum (als je gedroogde gebruikt) een paar minuten zacht fruiten.
Voeg de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe, breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen / hooikisten in slaapzak of trui
Schep saus en pasta door elkaar en dien op met Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum (als je verse gebruikt)
Tip: kappertjes en olijven zijn ook in gedroogde vorm te koop op deze site: https://www.pit-pit.com/

Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten