vrijdag 13 mei 2016

Bulghur met aubergine, munt en citroen

De bulghur in dit recept heeft even tijd nodig om te wellen, maar als dat eenmaal gebeurd is heb je een heerlijke frisse maaltijd, die bovendien goed vult en heel lang houdbaar is in je rugzak.
Ingrediënten per persoon:
  • 100 tot 125 gram bulghur. Koop de fijnste variant bij de Turk, die is het snelste klaar.
  • 1 hand gedroogde aubergineringen (tip: koop ze bij de Turk en knip ze thuis al fijn met de schaar)
  • 1 klein handje pijnboompitten
  • 1 theelepel gedroogde munt (1 eetlepel per 4 personen)
  • 1 theelepel citroensap (1 eetlepel per 4 personen)
  • 1/4 ui (kan eventueel worden weggelaten. Vervangen door gedroogde uitjes is minder lekker, dat raad ik niet aan)
  • beetje olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:
Fruit de ui in de olijfolie tot hij glazig is. Fruit de bulghur 1 minuut mee, roer goed.
Voeg ruim water toe en breng aan de kook.
Neem wat heet water uit de pan en wel daarin de aubergines, zet de bulghur weg in slaapzak/trui.
Roer als de bulghur bijna gaar is de aubergines, munt, citroensap en pijnboompitten toe. Warm al roerend een paar minuten goed door, zodat de ingrediënten hun smaak af kunnen geven.
Voeg zout en peper toe naar smaak.

Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten