dinsdag 3 juli 2012

Hachee met aardappelpuree

Vegetarische hachee voor 11 personen:
  • 2 zakken gemengde groenten van de Turkse toko (paprika, aubergine, courgette, ca 150 gram)
  • 3 zakjes Knorr kruidenmix voor Hollandse hachee en 1 zakje goulash kruiden
  • 12 zakjes aardappelpuree (creme fraiche met bieslook), thuis alvast in 1 ziplock samengevoegd
  • 400 gram gedroogde uitjes
  • 1 bouillon blokje
  • 300 gram fijne sojabrokjes

Doe de sojabrokjes en de fijngesneden groenten in 1 liter water en breng met een bouillonblokje aan de kook. Laat 25 minuten garen volgens de slaapzak methode. Breng in een andere pan 3 liter water aan de kook voor de aardappelpuree. 
Zet de pan met sojabrokjes terug op het vuur, voeg de sausmix toe en roer goed. Verwarm de saus nog ca 5 minuten en voeg indien nodig nog wat water toe.
Wanneer de hachee klaar is, maak je de aardappelpuree af door het poeder door het kokende water te roeren. Serveer met gebakken uitjes.


Recept van: Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten