dinsdag 3 juli 2012

Escargots uit het kampvuur

Een chique voorgerecht. Voor de bushcraftliefhebbers die hun eten in de natuur bij elkaar scharrelen :)
Wijngaardslak

  • kokosvet
  • alumimiumfolie
  • wijngaardslakken (vooral in het veld, ook wel in het bos), let op: in Nederland zijn wijngaardslakken beschermd, in andere landen niet. 
  • kruidenboterkruiden (salatkrƤuter werkt ook)


Mix de kruidenboterkruiden met wat vloeibaar gemaakt kokosvet en laat het weer stollen. Schep een lepeltje "kruidenboter" op de opening van het slakkenhuis. Wikkel de slak in alufolie en leg op de kooltjes van je kampvuur, liefs met de kruidenboterkant naar boven, want dan loopt de gesmolten boter de slak in.
Na vijf minuten vis de de slakken weer uit het vuur en kun je ze opeten. De slak hoort stevig te zijn.


N.B. Niet voor watjes; wanneer je ze in het vuur gooit sissen ze (vanwege het vocht dat ontsnapt), niet echt heel prettig geluid. 



Recept van: Joske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten